Смачні та корисні фісташки

Смачні та корисні фісташки
16:05, 07 Мар.

Фісташки – один із найстаріших видів горіхів, що використовуються у всьому світі. Батьківщина фісташок – Азія, особливо – Іран та Ірак. Археологи стверджують, що фісташки використовувалися людьми вже 6000 р. до н.е. Сьогодні цей горіх поширився далеко за межі своєї батьківщини – він вирощується у багатьох країнах світу, а у продажу доступний практично у кожному куточку планети. Ви можете купити фісташки за самою вигідною та доступною ціною, без накруток та переплат. Сьогодні фісташки продаються в різних формах - очищені, неочищені, підсолоджені і солоні. Оболонка горіха захищає його від фізичних пошкоджень та інфекцій, проте солоні та підсолоджені горіхи мають куди менші корисні властивості через високий вміст натрію та цукру. Ідеальний варіант – купувати неочищені фісташки, оскільки вони знаходяться у природному та необробленому вигляді. Всім відомо, що фісташки – це дуже смачний горіх, проте мало хто знає, що він ще й дуже корисний для організму. Зокрема, корисні властивості фісташок включають оздоровлення серцевої системи, стабілізацію оптимальної ваги, лікування цукрового діабету та гіпертонії. Харчові волокна, вітаміни, мінерали, жири та білок, що містяться у фісташках, надзвичайно корисні для здоров'я організму. Корисні властивості фісташок, як і решти горіхів, пояснюються дуже багатим харчовим складом. Взагалі, фісташки є одним з найкорисніших видів горіхів, оскільки мають колосальну кількість необхідних для покращення здоров'я поживних речовин. Зокрема, фісташки містять вуглеводи, білки, жири, харчові волокна, фосфор, калій, тіамін, вітамін В-6, бета-каротин, лютеїн та зеаксантин, кальцій, залізо, магній, цинк, мідь, марганець, вітамін С, рибофлавін, ніацин, пантотенову кислоту, фолієву кислоту, вітамін Е, вітамін А, вітамін К і багато чого іншого. Всі ці речовини роблять фісташки ідеальним засобом зміцнення здоров'я. Для здорового серця і оптимальної ваги Чи не найкорисніша властивість фісташок полягає в тому, що цей горіх благотворно впливає на серце. Дослідження показують, що регулярне вживання фісташок може знизити рівень шкідливого холестерину в організмі до мінімуму. Антиоксиданти, фітостероли, ненасичені жирні кислоти (зокрема поліненасичені та мононенасичені жирні кислоти) є важливими засобами для зміцнення серця. Також фісташки мають стати другом для чоловіків та жінок, які сидять на дієті. Досвід показує, що фісташки зі своєю низькою кількістю калорій та високим вмістом білка є ідеальним засобом для боротьби із зайвою вагою. Зазначається, що фісташки в цьому плані корисніші за решту горіхів і сухофруктів.

Рубрика: Новости. Читать весь текст на smart.kr.ua.